• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Wist u dat lactosevrije magere melk ook in poedervorm verkrijgbaar is?

jane-sh-rp2_b8xK_oE-unsplash

Heeft u lactose-intolerantie en loopt u er vaak tegenaan dat er weinig vervangers zijn voor lactosevrije melk (in poedervorm)? Dit kan voor lastige situaties zorgen tijdens het bakken of koken. Of misschien drinkt u niet dagelijks een glas lactosevrije melk, waardoor er altijd melk overblijft en u hierdoor veel weg moet gooien? Dit is uiteraard heel erg zonde. Daarom is het in veel gevallen prettig om een vervangend product in huis te hebben, waarmee u beide problemen op kunt lossen. Zo kunt u toch uw favoriete recepten klaarmaken, zonder belemmerd te worden door eventuele klachten. Lees hieronder meer over lactosevrije magere melk in poedervorm.

Zo gebruikt u onze lactosevrije melk in poedervorm

Stel dat u eens in de zoveel tijd pannenkoeken wilt maken, maar hiervoor niet een heel pak lactosevrije melk aan wilt schaffen. Dan biedt ons poeder de perfecte uitkomst! Met een klein beetje poeder maakt u een hoeveelheid melk aan voor uw beslag. Voeg de aangemaakte melk eenvoudig toe aan uw beslag en maak de pannenkoeken klaar zoals u dat normaal gesproken ook zou doen. U kunt ditzelfde doen met bijvoorbeeld smoothies, desserts of bakrecepten. Lactosevrije magere melkpoeder verschilt qua smaak bijna niet van gewone melkpoeder en bevat dezelfde voedingsstoffen. Enkel de melksuiker (lactose) is omgezet naar galactose en glucose.

Lactosevrije magere melk in poeder vorm kent verschillende voordelen

Veel mensen zijn verrast dat het nuttigen van lactosevrije melk, vooral in poedervorm, zoveel voordelen kent. Lactosevrije melk veroorzaakt niet dezelfde spijsverteringsproblemen als gewone melk kan doen bij mensen met een lactose-intolerantie. Dit komt doordat de melksuiker middels enzymen omgezet wordt naar galactose en glucose.
Gelukkig is deze oplossing er, want melk bevat vele gezondheidsvoordelen. Het is een goede bron van calcium, eiwitten en vitamines B2 en B12. Tevens kunt u lactosevrije magere melkpoeder 24 maanden bewaren mits het goed wordt afgesloten en opgeslagen op een donkere en koele plaats.

Het verschil tussen gewone melk en lactosevrije magere melk

Gewone melk(poeder) bevat melksuiker, ofwel lactose. Een van de belangrijkste voordelen van lactosevrije magere melkpoeder is dat deze geen lactose, ofwel melksuiker bevat. Lactose-intolerantie treedt op wanneer het lichaam niet genoeg lactase produceert, een enzym dat lactose afbreekt. Wanneer lactose niet wordt afgebroken, kan het gasvorming, een opgeblazen gevoel, diarree en andere spijsverteringsproblemen veroorzaken. Voor mensen die gevoelig zijn voor lactose kan het drinken van gewone melk onaangenaam en zelfs pijnlijk zijn. Om melk lactosevrij te maken, voegt men lactase (enzymen) toe, waardoor de lactose automatisch afgebroken en omgezet wordt in glucose en galactose.

Lactosevrije magere melkpoeder van Best Way Ingredients

Onze lactosevrije magere melk in poedervorm past perfect binnen een natuurlijke en pure levensstijl. Onze producten bevatten geen kunstmatige toevoegingen, zoals kleurstoffen, smaakstoffen en verdikkingsmiddelen. Hierdoor past dit prima in een gezonde leefstijl en maakt het een puur ingrediënt om dagelijks te nuttigen. Gemakkelijk in gebruik net als gewone melkpoeder: maar dan lactosevrij!

 

Deel dit bericht met vrienden