• Schnell und bequem bestellen
  • Schnelle Lieferung
  • Hohe Qualität, attraktive Preise
  • Ausgezeichneter Kundenservice

Wist je dat: Lactose een prima grondstof is voor zoet bier?

Toen ik net voor Best Way Ingredients begon te werken zag ik dat Lactose regelmatig aan bierbrouwers werd verkocht. Dat wekte mijn interesse want wat doen bierbrouwers nu met Lactose? Dus maar eens gebeld met een van onze afnemers, Rock City Brewing in Amersfoort. Daar kreeg ik Koen Overeem aan de telefoon. Na een kleine voorstelronde kwam Koen los. Hij vertelde vol passie over zijn brouwerij, diner-pub en over de Craft-bieren die hij brouwt. Hij maakte mij nieuwsgierig en zo boekte ik een tafel voor mijn echtgenoot en mij in september om met eigen ogen dit bedrijf te bekijken.

Hij had geen woord gelogen!

rock city
rock city 2
rock city 3

Bij lekker craft bier hoort goed eten. Wij bestelden onze eerste glazen, een Rock City burger en de St. Louise style smoked ribs in de brewpub annex showroom annex brouwerij. Onze drankjes waren er vlot en het eten was lekker. We hadden een mooie plek in het pand, de muziek stond niet te hard, het personeel was zeer vriendelijk en we hadden uitzicht op de 21 kranen tapkranen wat best wel indruk wekt.

Na een goede maaltijd en smaakvolle bieren waren we wel nieuwsgierig geworden waar nu die Lactose voor gebruikt wordt. Lactose is een suikerbron uit melk. Koen Overeem vertelde ons: "normaliter zetten biergisten suikers om in alcohol en koolzuurgas maar met lactose lukt ze dat niet. Hierdoor is Lactose een zeer geliefde zoetstof voor bieren zoals Milk Stouts en/of IPA's".

Wil je meer weten? Lees dan het hele artikel in het Magazine Brouw waarin Koen Overeem van Rock City Brewing en Jasper Langbroek van Kompaan u dit met alle liefde uitleggen.

Klik hier voor het magazine : Brouwmagazine

 

Kijk regelmatig op onze website en onze socials, FB en Insta voor meer leuke recepten, feiten en weetjes over zuivelpoeders.

 

lactose
Deel dit bericht met vrienden