• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Whey-Proteine

Geselecteerde producten behorende bij onderstaande informatie:

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

 


Wat is whey (ofwel wei)

Whey (wei) wordt geproduceerd uit verse wei, afkomstig van kaasproductie. Door middel van filtratie worden de eiwitten uit de wei geconcentreerd. Na pasteurisatie, kristallisatie en indikken wordt het product middels het spray proces verpoederd. Dit poeder bestaat uit vet, melksuiker (lactose) en eiwitten. De meeste bekende vormen van deze poeders zijn whey (wei) proteïne concentraat en isolaat.

Wanneer extra eiwit?

Als je aan krachttraining of duursport doet, heeft je lichaam meer behoefte aan eiwitten. Ook om na het sporten je spieren beter te laten herstellen, helpt het om meer eiwitten te eten. Voor een optimale spierontwikkeling heb je ongeveer 1.8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Bepaalde bouwstoffen zijn nodig om op een gezonde manier kilo’s te verliezen of spieren op te bouwen en eiwitshakes helpen daarbij. Een eiwitrijke smoothie is een fijne manier om in één klap veel eiwitten tegelijk binnen te krijgen.

Verschil tussen Whey (wei) proteïne concentraat en isolaat

Wei Proteïne Concentraat
Dit is de meest gebruikte vorm. De whey (wei) concentraat bevat een eiwit percentage van minimaal 80 procent. Naast eiwit bevat het ook koolhydraten, door voornamelijk lactose en door vet. Hierdoor is de smaak van deze poeder ook iets rijker en mengt het ook goed.

Wei Proteïne Isolaat
Whey (wei) isolaat bestaat uit meer dan 90 procent uit eiwit en bevat een stuk minder koolhydraten en vetten, wat het interessant maakt voor mensen die willen afvallen.
Om tot een whey isolaat te komen zijn er verdere zuiveringsmethodes nodig die de whey isolaat vaak duurder maken dan de concentraat. Echter, door het hoge eiwitgehalte, heb je minder poeder per keer nodig.

Welke type kiezen?

Whey (wei) concentraat is goedkoper dan Whey (wei) isolaat, maar bevat meer melksuiker (lactose) dan isolaat. Whey (wei) isolaat ondergaat een extra bewerking en bevat geen tot weinig melksuiker (minder koolhydraten) en meer eiwitten.

Waarom BEST WAY whey-proteine poeder kiezen?

Onze whey (wei) proteïne poeders bevatten geen geur-, kleur-, en smaakstoffen en geen verdikkings- en conserveringsmiddelen, waardoor het een puur ingrediënt is om extra eiwit toe te voegen in shakes en andere recepten.

Klik hier voor inspiratie en de lekkerste recepten met onze eiwitpoeders.