• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Eiwitrijke voeding ouderen

claudia-love-L30rgHYSyuU-unsplash

Eiwitrijke voeding voor ouderen is ontzettend belangrijk. Veel mensen denken bij eiwitpoeders en whey proteïne al snel aan bodybuilders. Over het algemeen denkt men hierbij niet snel aan ouderen. Dit is eigenlijk best gek, want een 65-plusser heeft juist veel meer proteïne nodig dan iemand van dertig. Daarom willen wij in deze blog meer aandacht besteden aan eiwitrijke voeding voor ouderen.

Onze spiermassa vermindert al vanaf ons 30e levensjaar. Ook dan is het al belangrijk om voldoende eiwitten tot u te nemen. Toch ligt de aanbevolen hoeveelheid eiwitrijke voeding voor ouderen nog altijd hoger. Eiwitrijke voeding draagt onder andere bij aan spierherstel of spieropbouw, sterkere botten en snellere wondgenezing.

Eiwit intake ouderen

Wanneer u de aanbevolen eiwit intake voor ouderen vergelijkt met die van volwassenen, dan ziet u hier duidelijk een verschil. Voor volwassenen ligt de minimale hoeveelheid eiwitten per dag op 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Bij gezonde 65-plussers is dit 1 – 1,2 gram per kilogram lichaamsgewicht. De eetlust neemt bij veel mensen af zodra zij ouder worden. Het is daarom van belang om de voeding aan te passen om te voorzien in voldoende energie, voedingsstoffen en vocht. Overleg altijd eerst met een arts of diëtist of het overgaan op meer eiwitrijke voeding verstandig is. Uw arts of diëtist kan samen met u de dosering van extra eiwitten bepalen.

U kunt eenvoudig zelf eiwitrijke voeding voor ouderen bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een eiwit smoothie. Dit is heel eenvoudig klaar te maken met bijvoorbeeld banaan, kiwi en wat sap of melk. Voeg hier vervolgens 25 gram van ons whey proteïne isolaat aan toe en mix dit met een blender. Het resultaat is naast heerlijk, ook nog eens een bron van andere belangrijke voedingsstoffen en vitamines.

Eiwit ontbijt voor ouderen

Een smoothie is een gebalanceerd eiwit ontbijt voor ouderen, welke u eenvoudig met een blender maakt. Naast fruit en ons whey proteïne concentraat of isolaat kunt u hier tevens nog wat havermout aan toevoegen voor meer vezels en voor een goed vullend ontbijt. Het voordeel van smoothies als eiwitrijke voeding voor ouderen is dat het vloeibaar is. Wanneer iemand moeite heeft met het eten van vast voedsel, kan hij of zij op deze manier toch meer eiwitten binnenkrijgen.

Eiwit lunch voor ouderen

Een eiwit lunch voor ouderen is niet ingewikkeld om klaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan eiwitpannenkoeken of een zelfgemaakte gebonden soep of pudding. U kunt uw gerechten gewoon maken zoals u dat altijd heeft gedaan. Het enige wat u hoeft te doen is een schepje (25 gram) van ons eiwit proteïne concentraat toevoegen. Zo heeft u een heerlijke eiwitrijke lunch binnen de kortste keren op tafel staan. Dit laat zien dat het bereiden van eiwitrijke voeding voor ouderen niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Eiwit snacks voor ouderen

Ook bij de thee of koffie kunt u een eiwit snack voor ouderen serveren. Denk bij een eiwitrijke snack voor ouderen aan bijvoorbeeld een proteïne muffin. Deze muffins kunt u net als de pannenkoeken maken volgens eigen recept. Het enige wat u hoeft te doen is ook hier 25 gram eiwitpoeder toevoegen. Een lekkere manier om meer eiwitten binnen te krijgen!

Wanneer de eiwitinname verhogen voor ouderen?

Overleg altijd eerst met een arts of diëtist als u overweegt om uw eiwitinname te verhogen. Over het algemeen is de vuistregel dus 1 – 1,2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Het is echter verstandig om samen met uw arts of diëtist de dosering van extra eiwitten te bepalen.

Eiwitrijke voeding helpt ouderen om hun spiermassa zo lang mogelijk te behouden en de botten sterk te houden. Ook bij ziekte en herstel speelt eiwit een grote rol. Het is dus vooral voor ouderen belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen via de voeding.

Extra proteïne voor ouderen

Denkt u dat eiwitrijke voeding voor ouderen ook bij kan dragen aan uw gezondheid of dat van een dierbare? Maak dit bespreekbaar met uw (huis)arts of diëtist. Onze eiwitpoeders bevatten geen zoetstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen en verdikkingsmiddelen (de enige toevoeging is (max.) 2% zonnebloemlecithine wat zorgt voor een goede oplosbaarheid van de poeder).
Verdere informatie vindt u op onze website. Heeft u toch nog vragen, dan mag u natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.
Dit kan via het volgende telefoonnummer: 085 047 9293 of per email: info@bestwayingredients.com

Pure eiwitpoeders bestellen?

Bij ons kunt u eenvoudig uw wei proteïne poeders bestellen, klik hiervoor op de onderstaande producten:

Whey proteine concentraatWhey protein isolaat

 

Deel dit bericht met vrienden