• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Natuurlijke whey eiwitpoeders voor spierherstel!

U heeft net een zware sportsessie achter de rug en wilt uw spieren zo snel als mogelijk weer herstellen. Dan zijn eiwitpoeders de oplossing voor u! Tijdens het sporten ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren, na het herstel helen de scheurtjes weer en ervaart u spiergroei. Om deze spieren optimaal te herstellen is het lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Zo is het lichaam bijvoorbeeld magnesium, vitamine C en natuurlijke eiwitten nodig om spierherstel te bevorderen.

1. Waarom u eiwitpoeder in moet nemen!
2. Natuurlijk eiwit zonder smaakstoffen!
3. Wat is whey protein of whey proteine?
4. Wat doet whey protein?
5. Hoelang blijft whey protein goed?
6. Hoeveel eiwit moet ik per keer innemen?
7. Eiwitpoeder ter ondersteuning van het sporten

 

Waarom u eiwitpoeder in moet nemen!

Na een intense sportsessie zijn uw spieren aan het herstellen en zijn er bouwstenen nodig die het spierherstel bevorderen. Hiervoor zijn eiwitten nodig om de cellen te helen en nieuwe cellen aan te maken. Dus waarom whey proteïne? Whey proteïne of eiwitpoeder heeft de hoogste biologische waarde van alle eiwitten. Dat betekent dat het enorm goed door het lichaam wordt opgenomen.

Whey instant en concentraat behalen daarnaast ook nog eens de hoogste eiwitpercentages in verhouding met andere eiwitpoeders. De whey eiwitpoeders worden snel opgenomen in het lichaam, daarom is het perfect om na het sporten in te nemen. Whey heeft een zeer hoge voedingswaarde en bevordert whey bijvoorbeeld gewichtsverlies, stimuleert spiergroei en ondersteunt het immuunsysteem.

whey-protein-isolaat-eiwitpoeder

Natuurlijk eiwit zonder smaakstoffen

Best Way Ingredients heeft het whey concentraat en instant voor de bewuste sporter. Zo hebben al onze producten geen toegevoegde smaakstoffen en kunt u uw eigen draai aan uw smoothie, pannenkoek of koekje geven. Met de Whey Proteïne instant heeft u een perfecte grondstof voor uw smoothie, de instant lost nog beter op en voorkomt de vorming van klonten. De eiwitpoeders hebben geen smaakstoffen, wat het ideaal maakt voor het gebruiken in recepten of om te mengen met fruit. Hierdoor kunt u uw eiwitten aanvullen en gemakkelijk variëren tussen verschillende smaken en gerechten.

0% Zoetstoffen
0% Kleurstoffen
0% Smaakstoffen
0% Verdikkingsmiddelen

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De whey proteïne concentraat van Best Way Ingredients bevat 80% eiwit (in droge stof). De whey proteïne isolaat bevat 90 % eiwit in droge stof. De poeders bevatten naast eiwit ook koolhydraten, door het lactose en vet. Dit verrijkt daarnaast ook de smaak van het poeder. Door het lage gehalte aan koolhydraten is zijn de poeders ook perfect voor mensen die willen afvallen! Er zijn een aantal zuiveringsmethodes nodig die de whey isolaat duurder maken dan de whey concentraat. Daarentegen bent u wel minder poeder per keer nodig.

Wat is whey protein of whey proteïne?

Whey (oftewel wei) wordt geproduceerd uit verse wei, afkomstig van kaasproductie. Door middel van filtratie worden de eiwitten uit de wei geconcentreerd. Na pasteurisatie, kristallisatie en indikken wordt het product middels het spray proces verpoederd. Dit poeder bestaat uit vet, melksuiker (lactose) en eiwitten/proteïnes. De meest bekende vormen van deze poeders zijn whey (wei) proteïne concentraat en whey isolaat.

Whey proteïne concentraat bevat een eiwit percentage van minimaal 80 procent (in de droge stof). Naast eiwit bevat het ook koolhydraten, door voornamelijk lactose en vet. Hierdoor is de smaak van deze poeder ook iets rijker. Whey proteïne isolaat bestaat uit meer dan 90 procent eiwit (in de droge stof) en bevat een stuk minder koolhydraten en vetten, wat het interessant maakt voor mensen die willen afvallen. Om tot een whey isolaat te komen zijn er verdere zuiveringsmethodes nodig die de whey isolaat duurder maken dan de concentraat. Echter, door het hoge eiwitgehalte, heeft u minder poeder per keer nodig.

Wat doet whey protein?

Whey proteïne poeders bevatten eiwitten en calcium; eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa en calcium ondersteunt het energie niveau. Daarnaast zorgt het voor een sneller spierherstel na uw training of bijvoorbeeld bij herstel van ziekte of een operatie. Whey proteïne is verkrijgbaar in verschillende vormen en met verschillende eigenschappen.

Hoelang blijft whey protein goed?

Whey proteine poeders hebben een houdbaarheid van 24 maanden (na productie). Ook na opening is de poeder lang houdbaar, mits de verpakking goed afgesloten op een koele (<25 ℃), droge en reukvrije plaats bewaard wordt. Let op: bewaar whey proteïne poeders niet in de koelkast.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoeveel eiwit moet ik per keer innemen?

Na het sporten wilt u natuurlijk zo snel als mogelijk de spieren herstellen. Maar hoeveel gram eiwit is nodig voor het optimale spierherstel? Volgens het Voedingscentrum is het lichaam 0,83 gram eiwit per dag nodig. Voor krachtsporters is het gebruik door het lichaam een stukje hoger en daarom wordt aangeraden om 1,5 tot maximaal 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht in te nemen. Vegetariërs en veganisten wordt aangeraden om 20% tot 30% meer eiwit per dag binnen te krijgen. Door de lage kwaliteit van de natuurlijke eiwitbronnen, zorgt ervoor dat een vegetariër en veganist meer nodig is dan iemand die dierlijke eiwitten inneemt.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat er geen schadelijke gevolgen zijn aan een verhoogde inname eiwit. Maar het levert geen extra voordelen op. Er is door onderzoek nog niet aangetoond of een verhoogde inname schadelijke effecten heeft, maar er is wel degelijk een optimale inname. Het punt waarop de spiergroei is geoptimaliseerd en er geen verdere voordelen aan eiwit kleven.

Eiwitpoeder ter ondersteuning van het sporten

Onderzoek wijst uit dat eiwitpoeder wel degelijk een positief effect heeft op het spierherstel. Zo herstel het lichaam sneller en heeft het de bouwstoffen om spiergroei te realiseren. Zeker als u veel sport is het aan te raden om whey proteïne te gebruiken. Daarnaast zijn de eiwitpoeders van Best Way Ingredients geheel natuurlijk en heeft het geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Varieer op verschillende manieren door het in verschillende recepten te verwerken. Na het sporten is het ook aan te raden om een eiwitshake te nemen twee uur voor of na het sporten te drinken voor de optimale spiergroei. Verschillende recepten proberen voor uw eiwitshakes of gerecht? Neem een kijkje op onze receptenpagina!