• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Is melkpoeder gezond?

daniel-sinoca-Qsa48he4JPc-unsplash

Als het om melk gaat, is er tegenwoordig veel keuze beschikbaar: volle melk, magere melk, sojamelk, amandelmelk, havermelk en nog veel meer. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet goed weet waar u goed aan doet en voor welk type melk u het beste kunt kiezen op basis van uw behoeften. Of misschien kunt u gewone koemelk niet goed verdragen. Wij bieden hier oplossingen voor. Want gewone melk beschikt over veel belangrijke voedingsstoffen die onmisbaar zijn binnen een gezond voedingspatroon. Maar hoe zit het met melkpoeder? Is dat gezond en hoeveel voedingstoffen zitten erin?

Redenen waarom melkpoeder gezond is

Laten we beginnen met te vermelden dat in volle en magere melkpoeder dezelfde voedingsstoffen zitten als in verse melk, zoals eiwit, vet, vitamines B2 en B12 en calcium. Melkpoeder is een droge stof wat overblijft nadat het water wordt onttrokken uit melk. Door het vocht te onttrekken uit melk is het langer houdbaar. Deze twee meest voorkomende varianten melkpoeder worden gemaakt: magere melkpoeder en volle melkpoeder. Magere melkpoeder ontstaat door het water uit magere melk te verdampen, volle melkpoeder door het vocht uit de volle melk te verdampen. Later kan hiervan opnieuw melk gemaakt worden door het weer te mengen met water.

Zo maken wij melkpoeder gezond

Magere melkpoeder bevat zeer weinig vet. Als u op uw vetinname let, is dit een goede optie. Van magere melkpoeder kunt u drinkmelk maken, maar het is ook te gebruiken voor gerechten en recepten waarin melk wordt verwerkt. Bent u lactose-intolerant? Wij hebben ook lactosevrije magere melkpoeder in ons assortiment, welke op dezelfde manier toepasbaar is als de gewone magere melkpoeder.

Magere melkpoeder is langer houdbaar dan verse en houdbare melk uit de supermarkt. Als u de verpakking na gebruik goed afsluit en op een koele (<25°C, niet in de koelkast), droge plek bewaart, is de poedermelk tenminste twee jaar houdbaar.

Bakken en koken met melkpoeder, maar dan gezond

Bent u dol op koken en bakken, maar wilt u dit wel op een verantwoorde manier doen? Kies dan voor melkpoeder van Best Way Ingredients. Al onze producten zijn vrij van toegevoegde suikers, E-nummers en andere kunstmatige toevoegingen. Met onze melkpoeder maakt u de heerlijkste recepten klaar met pure ingrediënten.

Waarom melkpoeder voor een gezond leven?

Zowel magere melkpoeder als lactosevrij melkpoeder bieden een aantal gezondheidsvoordelen. Als u op zoek bent naar een vetarm alternatief voor gewone melk, of als u lactose-intolerantie bent, zijn deze twee soorten melkpoeder het overwegen waard. Magere melkpoeder en lactosevrije magere melkpoeder zijn langer houdbaar dan verse melk. Bekijk snel alle producten van Best Way Ingredients en ontdek welke producten het beste passen bij uw behoeften.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Lactosevrije Magere Melkpoeder

magere-melkpoeder

Biologische Volle Melkpoeder

volle-melkpoeder

Volle Melkpoeder Instant

volle-melkpoeder

Magere Melkpoeder

magere-melkpoeder

Volle Melkpoeder

volle-melkpoeder

Magere Melkpoeder Instant

magere-melkpoeder
Deel dit bericht met vrienden