• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Waar gebruikt u melkpoeder voor?

Glass bowl of flour on marble background

Melkpoeder is een handig product om in huis te hebben, omdat het lang bewaard kan worden en met een kleine hoeveelheid veel melk gemaakt kan worden. Melkpoeder is een droge stof wat overblijft nadat het water wordt onttrokken uit (koe)melk. Later kan hiervan opnieuw melk gemaakt worden door het weer te mengen met water. Door van melk poeder te maken, is het lange tijd houdbaar is het gemakkelijk doseerbaar te gebruiken op het moment wanneer u het nodig heeft.

Melkpoeder gebruiken

Er zijn verschillende manieren om melkpoeder te gebruiken. Hieronder geven wij enkele voorbeelden:

  1. Om drinkmelk te maken: (instant) volle en magere melkpoeder kan worden gebruikt om drinkmelk van te maken door het poeder te mengen met water. Melkpoeder is gemakkelijk om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie; koeling is niet nodig. Met 130 gram poeder maakt u 1 liter melk. U kunt melkpoeder ook gebruiken om bijvoorbeeld chocolademelk of een smoothie te maken. Hiervoor mengt u het poeder met de gewenste hoeveelheid water en eventueel andere ingrediënten.
  2. Om aan gerechten toe te voegen: melkpoeder kan ook worden gebruikt om gerechten te verrijken en een romigere textuur te geven. U kunt melkpoeder gebruiken om pannenkoeken, muffins, bananenbrood of andere baksels te maken waar u normaal verse melk aan toe zou voegen. Melk is een belangrijk ingrediënt voor in veel gerechten.
  3. Voor in uw koffie: u kunt melkpoeder ook toevoegen aan uw koffie. Onze instant volle melkpoeder of magere melkpoeder is zeer geschikt voor in de koffie. Dit is ideaal wanneer u niet vaak koffie drinkt of alleen melk in huis wilt hebben voor gasten. Onze melkpoeders bevatten geen zoetstoffen, verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen. Zo geniet u van een heerlijk kopje koffie zonder creamers te hoeven gebruiken.
  4. Om ijs te maken: u kunt melkpoeder ook gebruiken als ingrediënt als u zelf ijs wilt maken. Door melkpoeder aan uw ijsrecepten toe te voegen, wordt het ijs romiger en blijft het zachter. Met name magere melkpoeder is hiervoor geschikt. Maar ook yoghurtpoeder kan gebruikt worden als smaakmaker in ijsrecepten.

Dit zijn enkele van de vele manieren waarop u melkpoeder kunt gebruiken. Zo is melkpoeder lange tijd houdbaar en gemakkelijk mee te nemen, wat handig is als u op reis bent of als u geen koelkast in de buurt heeft. Dit maakt het een perfecte oplossing wanneer u niet dagelijks melk gebruikt of wanneer u enkel melk nodig heeft voor uw shakes, koekjes, pannenkoeken of andere recepten waarin melk toegevoegd moet worden.

Onze melkpoeders bevatten geen zoetstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen en verdikkingsmiddelen. Het assortiment bestaat uit (biologische) magere- en volle melkpoeder, yoghurtpoeder, karnemelkpoeder, lactosevrije melkpoeder en diverse wei (proteïne) poeders.
Let op: onze poeders zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 maanden.

Bekijk hier de melkpoeders van Best Way Ingredients en bestel gemakkelijk en snel!

Deel dit bericht met vrienden