• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Wat doet whey protein?

nathan-dumlao-UHRxFHzy7WU

U heeft misschien al eens gehoord van whey protein, vooral als u veel sport, maar wat doet het precies? Met whey protein kunt u op een snelle manier uw eiwitinname verhogen. De voornaamste reden dat veel mensen gebruik maken van whey protein is voor hun spieropbouw. Maar hiernaast zijn er nog vele andere redenen, waarom u dit product toe kunt voegen aan uw dieet. In deze blog vertellen we u meer over whey protein en hoe het kan bijdragen als aanvulling op uw dagelijkse dieet.

Wat is whey protein?

Wei is een bijproduct dat vrijkomt tijdens de productie van kaas. Door het stremmen van melk tijdens de kaasbereiding blijft er vocht over. Dit vocht (wei) bevat onder andere melksuikers (lactose), eiwitten, vitaminen en mineralen. De wei kan worden ingedampt om er weipoeder van te maken. Middels verschillende technieken in het droogproces kunnen verschillende weipoeders verkregen worden, zoals onder andere whey concentraat en whey isolaat. Whey proteïne is hetzelfde als wei eiwit.
Whey proteïne poeders ondersteunen de groei van spieren. Daarnaast zorgt het voor een sneller spierherstel en spierbehoud. Onze spieren zorgen ervoor dat we lekker in ons vel zitten, optimaal kunnen bewegen en de dingen kunnen doen die wij het allerleukst vinden. Daarom is het van groot belang dat u uw spieren ondersteunt en helpt waar u kunt.

Verschillende vormen van whey protein

U vindt bij Best Way Ingredients twee verschillende vormen van whey protein. U kunt kiezen uit whey concentraat en whey isolaat. Het verschil tussen deze twee vormen is dat isolaat een hoger percentage eiwit bevat. De whey poeders in onze webshop bevatten geen zoetstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen en verdikkingsmiddelen en kunt u eenvoudig oplossen in water, melk of andere drank naar keuze om zo uw eiwitinname te verhogen.

 

Waarom whey protein gebruiken?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het innemen van whey protein, waaronder:

  • Spieropbouw - In combinatie met krachttraining kan whey protein helpen de spiermassa en spierkracht te vergroten.
  • Gewichtsverlies - Whey protein isolaat kan u ondersteunen als u af wilt vallen; het bevat zeer weinig koolhydraten en vetten en vermindert het hongergevoel.
  • Herstel bij ziekte of na een operatie – bij ziekte en herstel heeft uw lichaam meer eiwit en energie nodig. Eiwit is nodig voor de opbouw en het herstel van lichaamsweefsels.

Wat doet whey protein voor uw persoonlijke levensstijl?

Het toevoegen van whey protein als supplement wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Heeft u een aandoening of volgt u een speciaal dieet? Overleg met uw arts of dietist of dit product past binnen uw traject. Ook kunnen zij advies geven over hoeveel eiwit u per dag mag hebben.
De producten van Best Way Ingredients hebben als voordeel dat deze vrij zijn van kunstmatige toevoegingen, waardoor ze over het algemeen heel goed gecombineerd kunnen worden met verschillende diëten en levensstijlen.

Whey protein bestellen

Kortom, whey protein van Best Way Ingredients is een puur en veelzijdig product dat vele voordelen kent. Bestel vandaag nog uw voorraad whey protein!

Whey protein isolaatWhey proteine concentraat

Deel dit bericht met vrienden