• Gratis verzending in Nederland & België vanaf € 50,-
  • Voor 22:00 besteld, binnen 48 uur verzonden
  • Uitstekende service en klantvriendelijkheid

Wat is wei(poeder)

Young,Couple,Is,Working,Out,At,Gym.,Attractive,Woman,And

Wellicht heeft u al wel eens gehoord van weipoeder of overweegt u om het te gaan gebruiken. In deze blog leggen wij uit wat weipoeder is en waarvoor u het kunt gebruiken.
Wei is een bijproduct dat vrijkomt tijdens de productie van kaas. Door het stremmen van melk tijdens de kaasbereiding blijft er vocht over. Dit vocht, wei, bevat onder andere melksuikers (lactose), eiwitten, vitaminen en mineralen. De wei kan worden ingedampt om er weipoeder van te maken. Middels verschillende technieken in het droogproces kunnen verschillende weipoeders verkregen worden, zoals onder andere wei proteïne concentraat.

De toepassing van weipoeder is heel divers, het wordt verwerkt in veel verschillende producten. Denk hierbij aan frisdranken, chips, bakkerijproducten, snacks, chocolade, ijs en andere desserts, soepen en smeltkaas. Tevens kunt u weipoeder gebruiken wanneer u uw eiwitinname wil verhogen voor bijvoorbeeld uw sportdieet.

Hoe werkt weipoeder?

Weipoeder is de droge stof die overblijft na het drogen van wei (vocht). Veel sporters gebruiken het in hun dieet voor hun spieropbouw en om hun spieren sneller te laten herstellen na het sporten. Weipoeder bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Binnen een sportdieet wordt het vaak gebruikt in shakes na het sporten, maar ook in de bereiding van verschillende andere recepten. Dit maakt het een erg functioneel product.

Weipoeder bevat ook lactose waardoor dit product niet geschikt is voor mensen met een lactose-intolerantie.

Gebruik van weipoeder

Door weipoeder te gebruiken, kunt u uw dagelijkse eiwitinname verhogen. Weipoeder kan de opbouw, het behoud en het herstel van de spieren na een training bevorderen.

Het is belangrijk dat u het juiste type wei (proteïne) poeder gebruikt voor uw voeding of dieet. Als u niet gemakkelijk aan voldoende eiwitten komt, is het belangrijk om te kijken naar hoeveel eiwit u per dag al binnenkrijgt via uw gewone voeding en dit vervolgens aan te vullen middels bijvoorbeeld een eiwit shake. Wei proteïne poeders zijn ook gemakkelijk toe te voegen aan uw bakproducten.
Veel kant- en klare wei (proteïne) poeders worden aangeboden met toevoegingen. Denk hierbij aan stoffen als aspartaam, sorbitol en sacharine. Onze weipoeder en wei proteïne poeders bevatten geen zoetstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen en verdikkingsmiddelen.

Weipoeder van Best Way Ingredients

Best Way Ingredients biedt weipoeder aan in verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor weipoeder, maar ook voor wei proteïne isolaat en concentraat. Een portie van 25 gram wei proteïne concentraat bevat ruim 19 gram eiwit, en wei proteïne isolaat bevat ruim 21 gram per portie. Onze weipoeders zijn zeer geschikt als ingrediënt voor eiwitrijke bakproducten.

Wei proteïne isolaat en concentraat zijn verkrijgbaar in zakken van 20, 15 en 1kg. Weipoeder kan op aanvraag geleverd worden (vanaf 250 kg).
Onze producten zijn lang houdbaar. Zorg er wel voor dat u de poeders bewaart op een koele (niet in de koelkast), droge en reukvrije plek. Naast weipoeder en wei proteïne poeders biedt Best Way Ingredients nog andere melkpoeders die zeer geschikt zijn voor het bereiden en verwerken in uw voeding.

 

Deel dit bericht met vrienden